Да посеем бъдеще!

Paralel-SilistraUncategorized @bg, Новини

„Да посеем бъдеще!“ е мотото на кампанията по правата на човека, организирана от Читалище “Родина 1941” с. Голеш, община Кайнарджа.

Основното събитие  се проведе на 12 август, Международен ден на грамотността, когато ученици, младежи и представители на училищни институции обсъдиха заедно как да се подготвят за бъдещите професии във високо-технологичното общество. Те изпълниха и кратка музикална програма, която чудесно демонстрира талантите им.

Събитието беше организирано от местното читалище и 10 млади доброволци. Тези младежи насърчиха повече от 30 ученика да продължат средното си образование и да получат професия. “Само чрез знания можете да градите своя живот и да получавате по-добро заплащане” ги убеждаваше Сердар, магистър по администрация и управление на образованието, който вече година преподава в местното училище.

Инициативите са  част от проекта „Време да бъдем активни“, който се реализира с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство www.activecitizensfund.bg.