Да посеем бъдеще!

Paralel-SilistraНовини

„Да посеем бъдеще!“ е мотото на кампанията по правата на човека, организирана от Читалище “Родина 1941” с. Голеш, община Кайнарджа.

„Всеки има право на образование! Ние вярваме, че образованието е за всички момичета и момчета“ , твърдят младежите от Голеш.

„Самото образование трябва да възпитава уважение и толерантност и да учи на права!“, допълва читалищният ръководител Миневер Осман. Ето защо кампанията по правата на човека се посвещава на Международния ден на грамотността. Инициативите включват занимателни образователни дейности „ Да нарисуваме бъдещето си“ , както и споделяне на преживян личен опит от местни младежи, които учат в университети.

Основното събитие е на 12 август, Международен ден на грамотността, когато ученици, младежи и представители на училищни институции ще обсъдят заедно как да се подготвят за професиите на бъдещето. Инициативите са  част от проекта „Време да бъдем активни“, който се реализира с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство www.activecitizensfund.bg