Евродеск за младежите в Силистра

Paralel-SilistraЕвродеск, Новини

IMG_2127Нашият екип посвети всичките си прояви през месец май на младите хора и тяхната социална ангажираност в живота на Европейския съюз.

В рамките на програма Евродеск реализирахме три информационни дни на тема “Еразъм + – моят път към Европа”. Екип от  петима доброволци на СНЦ “Паралел – Силистра”  имаха за задача да запознаят учениците  в среднообразователните училища в града с информационните и рекламни материали на програма “Еразъм+”, която дава  възможност идеите на младите хора за формирането на бъдещата политика на ЕС да бъдат чути.

Евродеск точката в гр. Силистра беше съорганизатор съвместно с Областен информационен център и участва в  дискусия на тема “За и против ЕС” между студенти от филиала на Русенски университет “Ангел Кънчев” и местни журналисти.

IMG_2174IMG_2170-1

За първи път през месец май се срещнахме и с учениците от техникума в Община Ситово. Заедно дискутирахме как да търсим информация за младежки програми в Интернет и да участваме в международни обучения. Младите хора изградиха умения за справяне с конфликти по забавен начин като “градиха кули” от подръчни материали.

А в края на май на конкурсни начала бяха избрани трима доброволци от мрежата на Евродеск, които ще представят идеите на младите хора от областта за развитие на младежката политика в ЕС. Те ще участват в обучение по програма Еразъм + на тема “ Социален бизнес за социално включване”, което ще се проведе в град Торун в Полша. Честито на Айсун, Ива и Боян, които ще отпътуват в края на юни. Очаквайте техните разкази!