Резултати от Иновационния лагер, част от Академия ВИРАГО

Paralel-SilistraUncategorized @bg

В ежегодния Иновационен лагер тази година участваха 24 девойки от XII клас, представители на 6 училища от област Силистра. На 28 октомври те бяха включени в тренинги за допълнителна подготовка за разработване на проекти в трансграничния регион, част от обученията в Академия ВИРАГО . А на 29 и 30 октомври 2020 г. разработиха своите проекти и бизнес планове по зададен казус (събитието беше трансформирано в дистанционно според Заповедта на Министъра на здравеопазването).

Независимо от затрудненията, младите момичета, участнички в проект “ВИРАГО”, финансиран по програма Еразъм+, GRANT CONTRACT 614791-EPP-1-2019-1-RO-EPPKA3-EU-YTH-TOG , представиха чудесни проекти и модерни и атрактивни презентации.  А ето и резултатите:

Класиране на бизнес моделите от Иновационен лагер:

ПЪРВО МЯСТО:

Екип: Средно училище „Христо Ботев“ гр. Тутракан. Бизнес модел на фирма „ВulRom Nava“ (България-Румъния кораб) за превоз на пътници с корабчета по линиите Силистра-Кълъраш, Тутракан-Олтеница и Русе-Гюргево.

ВТОРО МЯСТО:

Екип: Средно училище „Васил Левски“ гр. Главиница. Бизнес модел на фирма „Piele sanatoasa“ (Здрава кожа) за производство и продажба на био козметични продукти в България и Румъния.

ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА:

  1. Екип: Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ гр. Силистра. Бизнес модел на образователен център „Аз знам!“ за изучаване на български език и румънски език и за летни детски лагери в Силистра и Кълъраш.
  1. Екип: Професионална гимназия по обслужване и транспорт гр. Дулово. Бизнес модел на фирма ÎNTODEAUNA CU STIL ÎN DOBROGEA DE PE LĂNGĂ DUNĂRE (Винаги стилни в крайдунавска Добруджа) за производство на детско, дамско и мъжко облекло, работно облекло и текстилни аксесоари за автомобили и продажба в Румъния и България.

Всички ученици и техните ръководители получават сертификати за участие, осигурени от СНЦ „Паралел-Силистра“. Екипите класирани на първите три места получават награди и грамоти, осигурени от Община Силистра и СНЦ „Паралел-Силистра“.

Организаторите на Иновационен лагер 2020 г. „Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния“ 28-29.10.2020 г. – Община Силистра, СНЦ „Паралел-Силистра“ и РУО-Силистра сърдечно благодарят за участието и пожелават здраве и нови срещи на всички.